Krijtstift ideeën voor op de ramen vind je overal. Vorig jaar leefde ik me voor Kerst en Oud en Nieuw flink uit op onze ramen. Hele kersttaferelen en nieuwjaarswensen verschenen op onze ruiten. Raamtekeningen maken met een krijtstift is hartstikke leuk maar er is nog veel meer te doen met krijtstiften. Wij maakten een feestelijk tafelkleed, gepersonaliseerde piratenflesjes en een ‘whiteboard nieuwe stijl’ voor het oplossen van een mysterie.

Tafelkleed met krijtstift

Ik word altijd blij van een vrolijke feesttafel. Toen ik vorig jaar geen leuk tafelkleed kon vinden in de winkel besloot ik er zelf één te maken. Deze feestelijke tafelloper maak je van een rol kraftapier, een krijtstift en confetti. De krijtstift en confetti zijn oa te koop bij de HEMA.

feestelijk tafelkleed

De confetti maakt het af!

Laat het feestje maar beginnen!

Leg de loper uit op tafel en voor elke gast een grote omtrek van een bord, glas, vork, mes en lepel. Het handigst is om op de plek van de bordjes een groter bord om te trekken en op de plek van de glazen een schoteltje. Zet het feestservies en het bestek klaar op de daarvoor getekende plekken en versier de rest van de tafel met getekende vlaggetjes, ballonnen en taartjes. Strooi tot slot de confetti over de tafel.
Eén waarschuwing: de confetti vind je aan het eind van je feestje overal 😉

Piratenflesjes

Piratenflesjes kinderfeestje

Verzamel zoveel glazen flesjes als dat er gasten komen. Zoek een plaatje van een zwaard, doodskop of piraatje. Als de fles een brede hals heeft, kan je de afbeelding printen en aan de binnenkant van het glas plakken. Trek met de krijtstift de afbeelding over.

Lukt dat niet, teken dan het plaatje na, bijvoorbeeld een doodskop zoals ik dat deed.
Schrijf onder de afbeelding de naam van de gast. Vul met lekkere limo. Voorzie die eventueel van een blauw zeekleurtje met behulp van een beetje eetbare kleurstof (te koop bij de Toko) en stop een rietje in het flesje. Klaar is dit hippe met krijtstift gedecoreerde flesje!

Detective op het raam

Detective spel kinderfeestje
Aankleding kinderfeestje detectivethema

Meer praktische tips lezen of inspiratie opdoen voor een feestje?

Graag een kinderfeestje thuis vieren, maar ontbreekt het je aan tijd of inspiratie? Geen nood! Fluks&Vier biedt originele complete kinderfeestpakketten. Wat dacht je van een postbodefeestje of een reis om de wereldfeest?