15 euro voor een kindercadeau. Doe je mee of zeg je nee?

Fluksenvier-bedrag-cadeau-kinderfeestje

Welk bedrag geef jij uit aan een cadeautje voor een kinderfeestje? En wat als er een gezamenlijk cadeau gegeven wordt, maar jij het bedrag voor het cadeau te duur vindt? Lees verder over dit dilemma!

Bedrag cadeau kinderfeestje

gezamenlijk cadeau kinderfeestje

Welk bedrag geef jij uit aan een cadeau voor een kinderfeestje?

Wat? 15 euro voor een cadeau voor een kinderfeestje? De Paardenstal én de Paardendokter?

Normaal krijgt een jarige van jouw kind een knutselbox. Of een klein doosje lego. Of, als je haast hebt, in een goede bui bent en iets superleuks voor een tientje ziet, dan strijk je eens over je hart. Maar VIJFTIEN euro, daar ga je dus mooi niet aan beginnen.
Even met de moeder van Stientje overleggen hoe jullie hier tegen zullen protesteren. Zij zal dit ook veel te gortig vinden.

Maar voordat jij kan bellen, gaat de telefoon: je baas. Op je thuiswerkdag kan je die beter niet negeren. Als je een half uur later opgehangen hebt, check je je whatsapp: 27 nieuwe berichten in “cadeau Fenna.”

En nu? Je gaat het niet doen hoor, je gaat het niet doen. Vijftien euro, pfff, echt veel te veel. Daar doe je dus niet aan mee. Je zal ze wel eens laten weten hoe jij er over denkt. Tien euro is wat jou betreft echt de grens.

Wel vreemd eigenlijk dat ook de moeder van Stientje hier zo maar mee akkoord is. Die roert haar mondje normaal gesproken wel. Of vindt zij 15 euro wel ok? Lineke heeft de vorige keer van Stientje toch geen cadeau van 15 euro gekregen? Hoewel, ze kreeg wel zo’n grote playmobildoos. Normaal zeker 20 euro. Maar die had ze toch ook in de afprijsbak van de Bazaar gevonden, voor de helft van het geld? Of zat er wel een intertoyspapiertje om het cadeau?

Nee, nee, 15 euro is echt een te hoog bedrag voor een cadeau op een kinderfeestje. En dan maakt het niet uit wat anderen doen. Je laat je nu niet leiden door de druk van de groepswhatsapp. Hoewel Laura zich misschien wel aangevallen voelt als je je op de groepsapp kritisch uit. Het is natuurlijk wel goed en lief bedoeld. En ze heeft er ook al zo veel moeite ingestoken om alle telefoonnummers te achterhalen. En haar dochter loopt trouwens ook nog met haar voet in het gips na die val van de trampo in jullie tuin. Gedoe om een kindercadeau kan ze er helemaal niet bij hebben.
Ahja, hoe erg is die 15 euro nou helemaal. En je hoeft niet zelf een cadeautje te gaan kopen. Dat is ook wat waard, nu je zo druk bent.

Vooruit. Voor deze ene keer doe je mee. Maar je laat ze wel duidelijk weten, dat je het hier eigenlijk niet mee eens bent. Zo, lekker pûh. Zonder uitroepteken!

Meer lezen over ingewikkelde feestdilemma’s?

Graag een kinderfeestje thuis vieren, maar ontbreekt het je aan tijd of inspiratie? Geen nood! Fluks&Vier biedt originele complete kinderfeestpakketten. Wat dacht je van een postbodefeestje of een reis om de wereldfeest?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *