Bloempot beschilderen met kinderen, met sprookjestouch

Fluksenvier-bloempot verven met kinderen

Roodkapje en de koning gebroederlijk naast elkaar

Iets knutselen op een kinderfeestje is altijd een goed idee. De meeste kinderen vinden het leuk om te doen, en het zorgt voor een rustmomentje tijdens een middag waarop chaos en decibellen regeren. Op het kinderfeestje in sprookjesthema schilderen we bloempotjes in sprookjessfeer. Nou vraag je je misschien af: hoe past bloempot beschilderen in een sprookjesthema? Daar hebben we twee redenen voor: allereerst maken we van de bloempotjes koningen, prinsessen en Roodkapjes. Daarnaast werd er in het feestje druk gezocht naar de bloemetjes die uit het mandje van Roodkapje waren gestolen. Eenmaal gevonden, moesten de bloemetjes natuurlijk wel in een sprookjesachtige potje worden geplaatst.

Benodigdheden voor bloempot verven met kinderen

  • Voor elk kind een kleine aardewerken bloempot, voor 60 cent per stuk te koop bij het tuincentrum
  • Voor elk kind een klein (vet)plantje. Met bloemetje of uitstekende bladeren is het leukst.
  • Plakkaatverf. Bij de IKEA kocht ik ook handige glitterverf in een tube.
  • Kwasten
  • Potlood

Ik maakte een bloempot met het gezicht van een koning en eentje met Roodkapje. Eerste tekende ik met potlood de gezichten, de kroon en het kapje van Roodkapje.

Vervolgens kleur je met verf de tekening in. Tot slot gebruikte ik de gouden verftube van de IKEA. Deze verf kun je met een kwast aanbrengen, maar ook direct vanuit het puntje van de tube,  zoals je bij een lijmtube doet. Het laatste geeft een heel gaaf effect. De verf is wat dikker. Ik maakte er lijnen mee en haren voor de koning. Omdat de lijnen dikker zijn, ontstaat een klein 3D-effect. Heel gaaf.

De potjes werden zo leuk dat ze nu staan te shinen in de keuken.

Ingespannen worden de kleurtjes op het potje gezet

Ingespannen worden de kleurtjes op het potje gezet

Een woud van bloempotten

Een woud van bloempotten

Bloempot Roodkapje sprookjes

Roodkapje

En de koning(in)

En de koning(in)

Meer lezen?

Wil jij wel zo’n origineel feestje thuis vieren, maar heb je geen tijd om het voor te bereiden? Geen nood! Fluks&Vier heeft kant en klare kinderfeestpakketten voor een tof feestje thuis. Wat dacht je van een postbodefeestje of een dierentuinfeestje met superleuke knutselideeën?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *