,

Hellup! Wat doen we met broer en zus op het kinderfeestje?

Heb je net besloten hoe het kinderfeestprotocol aangaande de aanwezigheid van broer en zuslief moet luiden, besluit de jarige anders, geheel tegen de nieuwe regels in. Passen we het protocol aan of heeft de jarige zich maar te schikken naar de plannen van haar ouders? En hoe doe jij dat? Vieren bij jou thuis broers en zusje het kinderfeestje van de jarige mee?

Broer of zus op kinderfeestje?

Over een paar weken vieren we het kinderfeestje van mijn dochter en dat betekent naast het piekeren over lekkere, doch gezonde kindertraktaties, het bedenken van een tof kinderfeestthema en het doorakkeren van een kilometerslange verlanglijst nog een dilemma’tje: wat doen met broer- en zuslief?
Tijdens het eerste kinderfeestje pasten opa en oma op de kleintjes die toen twee en vier maanden waren. Met die leeftijden is het duidelijk: ze hebben niks aan een feestje en de jarige heeft niks aan hen. Je bent zelf al druk genoeg met het managen van zeven kleine kleuters. Je eigen kroost besteed je graag uit.Tijdens het tweede kinderfeestje ging zuslief van 3,5 spelen bij haar vriendje. Dat hadden we bewust gedaan. Op die leeftijd wil ze al wel aan alle festiviteiten meedoen maar lukt dat nog niet. We brachten haar met twee cakejes naar haar vriendje om haar eigen ‘zussenfeestje’ te vieren. Zij blij, zuslief blij. Onze jongste zoon van één jaar was wel van de partij. Het is een makkelijk en vrolijk jongetje. Als hij iets te snoepen heeft en er wat reuring is, is hij tevreden. Hij zal weinig aandacht vragen, zo dachten we. En dat was ook zo. Waar we echter geen rekening mee hadden gehouden was dat zo’n schattig, klein lachebekje als een magneet werkt op zesjarige meisjes zonder klein broertje. Met als gevolg dat een paar meiden elk vrij moment aangrepen om hem uitgebreid te knuffelen. Wat hij natuurlijk prachtig vond, maar de jarige wat minder. Normaal is ze dol op haar broertje, nu vroeg ze wanneer hij naar bed ging.

Broer en zus niet bij kinderfeestje

Dit jaar gingen we het anders doen. Broer en zus zouden een paar uur lang een ander onderkomen krijgen zodat wij de handen vrij hebben en de jarige in de schijnwerpers kon staan. Dat was tenminste één dilemma minder. Maar, we hadden buiten de wil van onze dochter gerekend………. Vorige week speelden de zusjes met de playmobilpoppetjes. Ondertussen kwebbelden ze over wat ze voor hun verjaardag gingen vragen en ook alvast over de wensen voor de verjaardagen daarop. Het onderwerp ‘kinderfeestjes’ kwam natuurlijk ook ter sprake. ‘Als ik vijf ben, heb ik ook een kinderfeestje en dan mag jij ook komen,’ zei de jongste tegen de oudste. ‘En ik mag ook op jouw feestje komen toch?’

De oudste dacht even na, de plussen en minnen van dit idee afwegend. Een extra feestje vieren in ruil voor je zusje op je eigen kinderfeestje, die keuze was niet zo moeilijk. ‘Ja tuurlijk mag jij ook komen. En dan krijg je ook taart,’ sprak de oudste genereus.  Het was beklonken. De jongste stuiterde door de kamer. ‘Ik mag op het feestje komen, ik mag op het feestje komen.’ En dus een streep door ons nieuwste protocol. Helemaal niet erg. Hopen we.

Ben jij standvastiger en vieren broertjes en zusjes mee of zijn ze buiten de deur?

Meer lezen over ingewikkelde feestdilemma’s?

Graag een kinderfeestje thuis vieren, maar ontbreekt het je aan tijd of inspiratie? Geen nood! Fluks&Vier biedt originele complete kinderfeestpakketten. Wat dacht je van een postbodefeestje of een reis om de wereldfeest?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *