De vriendjes van mijn kinderen lusten niks

Kinderen die niks lusten op kinderfeestje

Wat als kinderen niet smullen van het eten?

Wat doe je met het eten op een kinderfeestje? Mijn ervaring is dat er niks is dat ieder kind op een kinderfeestje lekker vindt. Ben jij dan het royale pleasende type dat er voor zorgt dat er voor ieder kind wat wils is? Of eten de kinderen maar wat de pot schaft en anders niet?

Eten op een kinderfeestje

Onze oudste dochter is een echte feestganger. ‘Zo gezellig om er bij te hebben. En ze houdt van lekker eten en drinken.’ Of minder subtiel gezegd: ‘Zo, die kan goed bikken.’  Ze eet al het partyfood, behalve knakworstjes. Maar ruk het worstje uit het witte bolletje, stop er een plakje kaas voor in de plaats en je zult haar niet horen klagen.

Onze middelste is een heel stuk kieskeuriger. De traktaties op school worden meestal niet opgegeten. Want cupcakes, appeltaartje of iets gezelligs met banaan. En dat vindt ze allemaal vies. Gelukkig kan ze op de meeste feestjes met het avondeten wel uit de voeten. Meestal is iets uit de 4 P’s gekozen en die vallen bij haar allemaal in de smaak.

Vriendjes die niks lusten

Eén van de 4 P’s, dan zit je altijd gebakken, dacht ik voordat ik in de kinderfeestjesfase kwam. Tuurlijk had ik bedacht dat niet elk kind tomatensoep lekker vond, maar met pannenkoeken, poffertjes, patat of pizza kan je niet fout zitten. Dat bleek nogal naïef te zijn. Er blijkt een woud aan kinderen te bestaan dat niks lust en dus ook geen kinderfeestmenu.

Sta je daar met je goeie gedrag. Geen cakeje nee, snoepje dan? Ook niet? Limonade? nee, ook niet. Fristi wel, maar ja dat heb je dan weer niet in huis. Chips? Alleen pringles…..pannenkoeken? Nee. Pizza? Alleen zonder kaas. Poffertjes dan? Blegh. Ik wist het niet meer. Heel zielig was dat, en vooral voor mij.

Dilemma: voor ieder wat wils of eten wat de pot schaft?

Anyway, het is wel een dilemmaatje. Op een feestje wil je dat iedereen het naar zijn zin heeft en dus ook dat iedereen lekker eet.

Wil je graag dat alle kinderen iets kunnen eten wat ze lekker vinden, ‘het is ten slotte voor iedereen een feestje vandaag?’ Maak je er een wandelend buffet van met met voor ieder wat wils?

Of ben je meer het type van ‘als je nooit iets probeert, ga je het ook nooit lekker vinden.’ En zet je zo patsboem één gerecht op tafel. Met een dreigende blik er bij, die de kinderen vertelt het niet in hun hoofd te moeten halen om over het eten te zeuren.

Of zeg je ‘zeuren over eten? Dat doe je maar in je eigen tijd? Ben jij wel eens in Afrika geweest, daar mogen ze zeuren om eten, want daar hebben ze helemaal niks te eten.’ En dus is het eten wat de pot schaft. En wat de pot schaft, dat bepaalt de jarige, of jijzelf.

Wat doe jij?

Meer dilemma’s lezen?

Binnenkort een kinderfeestje vieren? Bekijk onze originele complete kinderfeestpakketten. Ga voor een safaridierenfeestje, of speel het spannende postbodespel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *