,

Kinderen thuisbrengen of laten ophalen na kinderfeestje?

Fluks-en-vier-ophalen-of-wegbrengen

Ja mensen, zo’n kinderfeestje organiseren is zo eenvoudig nog niet. Waar je allemaal niet over moet nadenken: mogen broertjes of zusjes mee, geef je een uitdeelzakje mee na afloop, en wat voer je de kinderen eigenlijk? En dan moet je het feestje zelf nog organiseren. Nee, het is beslist geen pretje hoor als je tot de twijfelaars van deze wereld hoort, zoals ik. Nou is voor mij de vraag of je de kinderen na afloop van het feestje thuisbrengt of dat je ze laat ophalen dan weer niet zo ingewikkeld.

Maar omdat ik begreep dat sommige ouders daar best wat hoofdbrekens over hebben, heb ik een lijstje gemaakt met de voordelen van laten ophalen en de voordelen van thuisbrengen na een kinderfeestje. En zal ik ook vertellen hoe wij het slot van een kinderfeestje organiseren.

Wil je meer weten over de voorbereiding en planning van een kinderfeestje? Lees hier alle ins en outs en download de handige checklist!

Wat zijn de voordelen van het thuisbrengen van kinderen na een kinderfeestje?

Eerst maar eens de voordelen:

Uitloop is geen probleem

Als het feestje wat uitloopt, is dat geen probleem. En je zal niet de eerste zijn die de pannenkoeken nog op tafel moet zetten terwijl de eerste ouder al op de stoep staat. Met thuisbrengen heb je daar geen last van.

Het omgekeerde kan ook: stel je voor dat je binnen een kwartier door alle goedbedachte spelletjes heen bent (tip: ga voor een programma waar je gegarandeerd 1,5 uur mee bezig bent), de tweede film op staat en alle knakworsten al verorberd zijn en de kinderen net begonnen zijn aan een potje apenkooien in de woonkamer, dan weet je: dit feest moet zo snel mogelijk eindigen. Heb je dan nog een half uur te gaan voordat de kinderen opgehaald worden, dan worden dat hele zware 30 minuten. Maar als je de kinderen thuisbrengt, haal je de jassen tevoorschijn en loop je een extra grote ronde naar ieders huis of rijd je een stukje om met de auto. Iedereen keurig op tijd thuis en jouw huis is nog intact.

Het is gezellig om kinderen thuis te brengen na een kinderfeestje

Ik woon in een klein wijkje van Deventer. De hele gemeente Deventer woont aan de ene kant van de IJssel en dan is er nog een klein wijkje net aan de overkant en daar wonen wij, in een kinderrijk buurtje. Met één school, één buurtsuper en één kapper. En als ik iets gezellig vind, is het wel om met een hele bups kinderen in het schemer door die straten te lopen en de kinderen één voor één thuis te brengen.

Geen last van plakkers of laatkomers

Als kinderen opgehaald worden, bestaat het risico van te laat komende ouders en ouders die blijven plakken. Na een kinderfeestje is je huis vaak overhoop en ben je zelf wel toe aan een avondje languit onderuit op de bank. Dus waar jij graag wil dat ouders het kort houden en hun kind in hun jas en richting auto commanderen, zijn er genoeg ouders die de afloop van een kinderfeestje aangrijpen om eens uitgebreid te blijven hangen. Ze vertellen over de concentratieproblemen van Marietje en het verdriet van Hendrik om zijn overleden goudvis. En terwijl jij semi-aandachtig luistert, hoor je hoe Marietje en Hendrik boven hun frustraties en rouw om de goudvis uiten door middel van een kussengevecht op de kamer van de jarige. Je ziet de eerste veertjes al naar beneden dwarrelen.

Voordelen van kinderen laten ophalen van een kinderfeestje

Waarom zou je de kinderen juist wel laten ophalen?

Laten ophalen kost veel minder tijd dan thuisbrengen

Zeker als kinderen nog jong zijn, duurt het wel even voor ze hun jassen en schoenen aan hebben. Als je de kinderen thuisbrengt, kost dat al veel tijd. En voor je ze allemaal hebt afgeleverd op hun huisadres ben je zo drie kwartier verder.

Geen extra vervoer nodig

Als kinderen wat verder weg wonen, moeten afspraken worden gemaakt over of ze met de fiets of met de auto gebracht worden. Vaak moet je met minstens twee auto’s rijden. En dat kan best een geregel zijn. Laat je de kinderen ophalen, dan is dat allemaal niet nodig.

Wat doe jij? Breng je ze thuis of laat je ze ophalen?

Meer praktische tips lezen of inspiratie opdoen voor een feestje?

Graag een kinderfeestje thuis vieren, maar ontbreekt het je aan tijd of inspiratie? Geen nood! Fluks&Vier biedt originele complete kinderfeestpakketten. Wat dacht je van een postbodefeestje of een reis om de wereldfeest?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *