Kinderfeestje in dierenthema: tips voor aankleding en eten

Een kinderfeestje in dierenthema, je dochter vond het het eind, jij moest er nog even over nadenken. Tot woensdagmiddag. “Ik krijg een dierentuinfeestjûhhh,”verkondigt je dochter luidkeels op het schoolplein. Haar vriendjes juichen net zo hard mee. Hun vaders en moeders kijken je aan met een mengelmoes van leedvermaak en medelijden. “Lucky you,” roept er eentje. Dan weet je dat je er niet onderuit komt. En dat je nog een beetje je best moet doen ook.

Wij van Fluks&Vier houden wel van een feestje. Dat leuke dierentuinfeestje kwam er. En we houden ook van een feestje in stijl. Met leuke slingers, mooie taarten en vrolijke kleurtjes. Maar we hebben geen tijd voor urenlange deocratiepartijtjes. Gelukkig is daar Pinterest. En de HEMA. En nog een beetje van onszelf. Dat levert dit blog op met tips voor een flukse edoch leuke aankleding van een feestje met dierentuinthema!

Wil je meer weten over de voorbereiding en planning van een kinderfeestje? Lees hier alle ins en outs en download de handige checklist!

Fluksenvier dierentuin thema ballonnen

Laat de visite maar komen

Fluksenvier-Zoo-bordje

Zo’n bord is zo gemaakt

Wij hadden het geluk het dierentuinfeestje buiten te kunnen vieren. Met een paar ballonnen, een lapje stof en wat masking tape heb je in no-time een feesttafel in dierenstijl.

Tafelkleed Dierenprint

Bij de stoffenwinkel kocht ik voor een paar euro een lapje stof met dierenprint. Neem de afmeting van de tafel + aan beide kant nog min. 10 cm. Kies voor ee stof waar tricot in zit, dan heb je geen last van rafelrandjes. Leg het kleed over de tafel en de helft van de aankleding is klaar.

Ballonnen maken in dierenthema

Met zo’n drukke dierenprinttafelkleed zijn veel toeters en bellen niet meer nodig. Met een markeerstift maakte ik ballonnen met een dierenprint. Witte ballonnen met zwarte streep voor de zebra, tijgerstrepen op een oranje ballon, en bruine vlekken voor de giraffeballonnen. Later zag ik trouwens dat je ze ook gewoon online kunt bestellen.

Zoo bord

Van multiplex (maar kan ook prima met een stuk karton) en washitape maakte ik een bordje waar ZOO op stond. Washi of masking tape is overal verkrijgbaar. Ik ben er groot fan van. Dit hing ik aan onze pergola.
Tip:  als je een konijn of ander knaagdier als huisdier hebt, heb je vast wat balen stro in je schuurtje liggen. Stapel deze voor het echte dierentuingevoel naast de tafel.

Eten op kinderfeestje in dierenthema

Fluksenvier-smullen-van-de-berensandwich

Dat hoedje!

Fluksenvier-dierenthema-traktatie

Gezond en feestelijk trakteren

Fluksenvier-Berensandwich

Smullen maar!

Sandwiches in dierenthema

Mijn buurvrouw Marije heeft een toffe webshop: de Leukste Lunch. Zij verkoopt broodtrommels en bekers, maar ook allerlei prikkers, uitstekers en andere accessoires om je lunch mee op te leuken. Voor het Keet in de Zoo feestje leek het me een goed idee om even bij Marije aan te kloppen. Of zij nog ideeën had. En die had ze, uiteraard. En nog gezond ook.

Met uitstekers tover je in een handomdraai dieren-sandwiches, -pannenkoeken of tosti’s.

Maak voor de berensandwich een dubbele boterham. Het leukste is als de kleur van de boterham afwijkt van het beleg. Een witte boterham met stroop of chocopasta. Of neem twee donkere boterhammen met kaas.  Zet de uitsteker er op, gooi hem eventueel nog een paar minuutjes in het tosti-ijzer en klaar is je berelekkere broodje!

Een komkommer wordt met oogjes en een kartelmondje een krokodil. Simpel doch doeltreffend. Daar houden we van.

Feestelijke taart in dierenthema

Taart in dierentuin thema

Zo klaar, deze feestelijke taart!

Kinderfeest in dierenthema tips

Nog meer lekkere taarten

Taart in dierenthema

Nog een keertje dan

Wat was ik blij met deze taart. De chocoladetaart met dierentoppers bleek een schot in de roos en kostte niet meer dan 10 minuten om te maken. Lees meer.

Succes met je dierentuinfeestje!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *