Mag je 8-jarige kind naar een feestje dat tot half elf duurt

Fluks-en-vier-mag-8-jarig-kind-naar-feestje-tot-laatt

Glunderend kijkt je zoon van acht je aan. Hij houdt een zwart kaartje omhoog waarop een weerwolf naar de maan huilt. “Uitnodiging van Joshua. We gaan een weerwolfspel doen, supercool.”

Zo, daar is een creatieve ouder aan de slag geweest, denk je nog bij jezelf.
“En weet je wat nog veel vetter is mama, het duurt tot 22.30 uur.”

Feestje tot laat

Je schiet bijna in de lach. Dat aflezen van de tijd gaat hem blijkbaar nog steeds niet zo goed af. Maar als jij het kaartje bekijkt, verandert jouw lach in verbazing. Nee, het staat er echt. Tot 22.30 uur!

Hè? Die kinderen zijn acht!! Die van jou ligt om half acht in bed, in zijn Spiderman pyjama en met zijn dinoknuffel onder zijn arm. Als hij op vrijdagavond na het feestje om 11 uur zijn bed inrolt, weet je één ding zeker: het GROTE CHAGRIJN treedt op zaterdagochtend jullie huis binnen. Meneer kan namelijk niet tegen slaapgebrek. Je voorziet tenminste twee ruzies met zijn zusje over de afstandsbediening, tranen omdat we geen pizza salami eten en een sterk ingekorte variant van de voorgenomen boswandeling. Omdat meneer met zo’n lang gezicht rondloopt dat ie het lekker-uitwaai-plezier voor iedereen bederft.

Wel gaan

Maar…..aan de andere kant: het is wel superleuk voor hem. Een weerwolfspel, daar doet elke achtjarige een moord voor. En hoe erg is het als hij een keertje laat in bed komt en jullie daar een ongezellig weekend door hebben? Ook een goeie reden om dan wel voor de zaterdagavond een oppas te regelen…..om de boel een beetje te compenseren.

En bovendien: als jullie je zoon nu vertellen dat hij niet naar het feestje mag, of dat jullie hem eerder ophalen, dan heb je nu al een huilende weerwolf thuis. Tot aan de grote dag zal ten minste dagelijks verteld worden dat het ‘zo oneerlijk is dat hij als enige niet mag en dat wij superstrenge ouders zijn die hem zelfs een weerwolfspel niet gunnen.’ Pick your fights is je opvoedmotto. En is dit feestje echt een fight waard?

Niet gaan

Maar……als hij nu wel naar het feestje mag, geef je als ouder niet het juiste signaal af. Als ouders mag je best andere grenzen stellen dan de rest. En dat hoort je zoon maar te snappen. En die ouders ook. Waarom zouden ze dat eigenlijk doen, een feestje tot 22.30 uur? Zou het een nieuwe trend zijn? Geen buitensporige traktaties of gigadure Mega Wipe Out feestjes buitenshuis, maar gewoon in het bos, maar dan wel tot heel laat? En dan gaat de volgende ouder zeker een feestje vieren dat een heel weekend duurt. Je moet er niet aan denken.

Tsja, en nu? Wat zou jij doen? Mag jouw kind gaan, haal je het eerder op, bespreek je je dilemma met de weerwolfouders?

Meer lezen?

Bekijk ons nieuwe Reis om de Wereldkinderfeestje!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *