Mag je kind naar een slaapfeest van een kind dat je nauwelijks kent?

Mag-kind-naar-kinderfeestje-van-onbekende

Dilemma’s doe je overal op, zo ook op het spoor. Laatst zat ik in de trein van Deventer naar Nijmegen. Tegenover mij zaten twee vrouwen. De één met lang donker haar, zwarte mantel en pumps, en felrode lippen en nagels. De ander droeg een beige omslagdoek over een witte blouse en streek telkens één haartje glad dat uit haar strakke goudblonde bob opwaaide. Driftig met haar grote ringen tikkend tegen het tafeltje voor haar, deed ze haar verhaal.

Wil je meer weten over de voorbereiding en planning van een kinderfeestje? Lees hier alle ins en outs en download de handige checklist!

Mag kind naar slaapfeest?

“Wat ik laatst toch had. Joy kwam helemaal blij thuis van school. Ik zeg, wat is er met jou aan de hand? Ik heb mijn eerste slaapfeestje, zegt ze. Ze is bijna tien hè, maar toch…..nu al een slaapfeestje dacht ik bij mezelf. Maar goed, ik zeg, van wie dan? Nou van Emma.
Maar ik ken helemaal geen Emma. Dus ik zeg: van wie? Kijkt ze me met van die rollende ogen aan. Mahaam, je weet wel. Die met die twee superkjoete chiu wua wua’s, die Emma!
Ohja, dacht ik bij mezelf. Dat meisje van die gescheiden ouders, waarvan de vader altijd bij het schoolplein staat. Ziet er altijd heel ongelukkig uit. Het was schijnbaar zijn keuze niet, die scheiding. Ik snap het ook niet hoor. Hele lieve man, best knap ook. En dan twee kinderen. Triest hoor. Maar Joy speelt dus helemaal nooit met Emma! En dan nu in ene krijgt ze een uitnodiging voor een slaapfeestje.”
“Goh”, zei de vriendin van de vrouw.
“Dus nou heeft ze een slaapfeestje bij een meisje van tien jaar waar ze nooit mee speelt. Dat vind ik al best een dingetje hoor. Wat nou als dat meisje een enorme feeks blijkt te zijn? Of Joy heimwee krijgt? Zo vaak gaat ze niet logeren.”
“Nou, dat is ook wat.” De vriendin van de vrouw knikte begripvol, ofschoon het leek alsof ze het probleem niet onoverkomelijk vond.“Ja, maar het ergste moet nog komen. Het feestje is bij de moeder! Daar is ze nog nooit geweest. Bij vader thuis wel. Daar heb ik haar wel eens opgehaald. Het zag er binnen allemaal keurig uit, zeker voor een man alleen. Maar die moeder ken ik dus niet. Ik heb haar nog nooit gesproken. Niet dat ze onvriendelijk oogt ofzo. Beetje anders, dat wel. Met van die wijde jurken. Ze schijnt heel veel te mediteren, ik geloof het direct. Ze had op de ouderavond ook zo’n enorme wierooklucht om haar heen hangen. Ach ja, iedereen heeft zo zijn dingen natuurlijk. Leven en laten leven zeg ik altijd maar. Als je de ander er maar niet mee lastig valt.Maar Joy mag echt niet van mij naar een slaapfeestje daar. Dat zou jij toch ook niet doen hè, je kind bij een wildvreemde laten slapen?”
De vriendin dacht even na: ”Lastig hoor…..”
“Precies,” riep de blonde vrouw triomfantelijk. “Dat zei ik dus tegen Joy. Andere moeders vinden dit ook niet goed.”“Hoe heb je dit aan die moeder uitgelegd?” vroeg de vriendin nieuwsgierig.
“Oh, ik heb een weekendje Efteling geboekt. Zijn we mooi het hele weekend weg en kon Joy heláás niet naar het slaapfeestje. Je wil zo’n moeder ook niet voor het hoofd stoten hè?”

Meer lezen over ingewikkelde feestdilemma’s?

Graag een kinderfeestje thuis vieren, maar ontbreekt het je aan tijd of inspiratie? Geen nood! Fluks&Vier biedt originele complete kinderfeestpakketten. Wat dacht je van een postbodefeestje of een reis om de wereldfeest?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *