Spelletjes in Olympische Spelen thema

Leuk zijn ze he, die spelletjes! Hieronder vind je de uitleg bij de spellen die in de filmpjes voorkomen.

Wil je meer weten over de voorbereiding en planning van een kinderfeestje? Lees hier alle ins en outs en download de handige checklist!

Tip 1: Curling met bezems

Oeh wat werden onze kinderen fanatiek bij dit bezemspel waarbij ze zo snel mogelijk papieren bordjes moeten verzamelen. “Ik was echt eerder,” zei de één tegen de ander. En omgekeerd.
Wat heb je nodig?

  1. Twee bezems
  2. Stoepkrijt/ tape
  3. Papieren bordjes (minimaal 15)

Zet op de achterkant van de papieren bordjes letters. Gebruik in ieder geval de eerste letter van de voor- en achternaam van de deelnemende kinderen.
Maak met stoepkrijt twee vakken waar de bordjes in gebezemd moeten worden.

Leg alle bordjes met de letters naar de bovenkant in het midden van het speelveld klaar. De spelers staan allebei klaar in hun eigen vak. Op het startsein proberen de deelnemers de letters van hun voor- en achternaam naar hun vak te vegen. De ander hinderen mag uiteraard! Wie het eerste beide letters in het vak heeft, heeft gewonnen. Speel je het spel met meerdere kinderen en wil je er een competitie van maken? Neem dan ook de tijd op.

Kinderfeestje olympische spelen thema

Spel 2: Pijl en boog schieten

Geen Olympische Spelen spel? Jawel! Met een beetje creatieve geest herken je hier direct de individuele proef in van de biatlon, waarin het langlaufen wordt afgewisseld met schieten. Het schieten met de pijl viel nog niet mee voor onze kinderen, maar ze hadden wel veel lol!

Wat heb je nodig?

  1. Pijl en boog
  2. Blazoen (zoek er eentje op Google, download hem en vergroot tot 4 a4 en print uit)

Bepaal de afstand vanaf waar de kinderen gaan schieten. Als de pijl het blazoen raakt verdient het punten. Een pijl in de binnenste ring betekent 50 puten, daarbuiten 25, daarbuiten 10 etc.
Elk kind mag drie maal schieten. Tel de punten bij elkaar op.

FluksenVier-pijl-en-boog-schieten2
FluksenVier-pijl en boog schieten3
Fluks-en-vier-spellen-olympische spelen

Spel 3 Olympische Ringen gooien

Tijdens dit spel verdween er wel eens een sneeuwbal in de mond van één van de kinderen, heel gek. Dit spel in Olympisch thema is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Ohja, het is wel zo leuk als je de ringen in de juiste volgorde plaatst 😉

Voordat je dit spel kunt spelen, heb je een klusje te doen. Maak van papieren bordjes 5 ringen. Verf ze in de kleuren zwart, rood, geel, groen en blauw.

Wat heb je nodig?

  1. De net geverfde Olympische ringen
  2. Witte marshmallows

Leg de olympische ringen aan het einde van de eettafel. Laat de kinderen aan de andere kant van de tafel staan. Elk kind krijgt vijf marshmallows die ze proberen in de ringen te gooien. Elke marshmallow in een ring levert 5 punten op. En een lekker hapje 😉

Fluksenvier-ringwerpen

Spel 4: Curling met ijsblokjes

Dit spel vereist tactiek en zorgvuldig schuiven. Maak een paar uur van te voren de ijsblokjes door minimuffin vorms te vullen met water dat je gekleurd hebt met een beetje kleurstof. Als de blokjes half bevroren zijn, kun je er een paperclip in stoppen die als handvat van de steen dient.

Maak van bakpapier een curlingbaan. Maak aan het einde van curlingbaan ten minste drie cirkels waarbij de buitenste cirkel 5 punten, de middelste 10 en de binnenste 15 punten oplevert.

Geef elke deelnemer een paar curlingsteentjes en laat ze om de beurt een steentje schuiven. Een steen van de ander er af schuiven mag! Als iedereen zijn stenen heeft geschoven, worden de punten bij elkaar opgeteld. Degene met de meeste punten heeft gewonnen.

Curling stenen van ijsblokjes
Fluks en vier Olympische spelen thema kinderfeestje

Spel 5: sorteerspel Olympische Spelen

Deze staat niet in de video, maar is ook echt een leuk spel om tijdens een kinderfeestje in Olympische Spelenthema te doen. Tegen dit soort spelletjes zeggen onze kinderen nooit nee. Sorteren en smarties eten, dat vinden ze een hele goeie combi. “Leren we ook veel van hè mama,” zegt mijn oudste met een grote knipoog.

Wat heb je nodig?

  1. Olympische ringen op A6 formaat (kaartformaat. Je kan hem ook zelf maken)
  2. Een paar doosjes smarties

Geef elk kind een kaartje met de olympische ringen. Leg de smarties neer. Zorg dat je van elke kleur voldoende smarties hebt. Gebruik bruine smarties voor de zwarte ring. Laat de kinderen zo snel mogelijk op elke ring 6 smarties van dezelfde kleur leggen. Wie als eerste klaar is, heeft gewonnen!

Olympische ring sorteren
Fluksenvier-ringen sorteren

Taart in Olympische Winterspelen thema

Als je een feestje viert in Olympische winter Spelenthema, is een taart in stijl onmisbaar. Deze taart met van een afdaling skieënde Olympiërs is lekker en heel snel te maken. Hoe je de taart in winters thema maakt, lees je hier.

Taart in Olympische Winter spelen thema
Bergcake Olympische Spelen

Meer Themafeestjes bekijken?

Zoek je een leuk idee voor een kinderfeestje thuis? Maar geen tijd om voor te bereiden? Kies dan voor één van onze kant en klare kinderfeestpakketten!