Een mini-toilettasje gevuld met diy reisverpakkingen: een origineel cadeau voor juffendag!

Origineel cadeau juffendag

Hoe kan je juf of meester nou beter bedanken dan met een zelfgemaakt cadeautje waar de leerkracht ook nog echt iets aan heeft? Lees ons idee voor een toilettasje met mini reisverpakkingen. Een origineel cadeau voor juffendag en in no time gepimpt door je kids!

Origineel cadeau juffendag

Het was een warme dag om te knutselen

Origineel cadeau voor juffendag

Mijn inmiddels gepensioneerde ouders stonden vroeger voor de klas. En als zij juffen- of meesterdag vierden, wisten wij dat ze aan het eind van de middag terugkwamen met tassen vol chocolade, snoep en cadeautjes. Als kraaien stortten wij ons op die berg lekkers. Wij inspecteerden tassen op Toblerone repen, doosjes Merci en niet te vergeten: de Ferrero Rochers. Vooral die laatste waren schaars maar erg populair onder de kindertjes Kats.

Terwijl wij verheugd uitrekenden hoeveel weken wij van die berg chocolade konden eten, hadden mijn ouders vooral aandacht voor de zelfgemaakte knutsels van de kinderen. Het lieve briefje dat kinderen hadden geschreven of de grappige poppetjes op de zelfgemaakte tekening. Juffen en meesters waarderen het persoonlijke bedankje het meest. Aan de juffendag hielden mijn ouders ook altijd weer drie mokken, nog een houten theedoosje en een houten hart over. Hartstikke lieve cadeautjes maar die meestal niet zo pasten bij de rest van het servies/ ons interieur/ de smaak van mijn ouders. Na een jaar verstoffen, werden ze naar de kringloop gebracht.

Zelfgemaakt, origineel en praktisch

Met de ervaringen van mijn ouders in het achterhoofd proberen wij altijd iets te maken voor de juf of meester dat persoonlijk is, (beetje) zelfgemaakt en ook nog nut heeft. En iets dat snel klaar is, heel belangrijk zo aan het einde van het jaar. Vorig jaar was dat goed gelukt. De juffen van school en de gym kregen allemaal een toilettasje met mini- shampoo, badschuim en zeep.

Toilettasje cadeau juffendag

Wat heb je allemaal nodig?

Hoe maak je het?

Voor dit originele cadeau voor juffendag heb je nodig:

Laat je kinderen drie kleine tekeningen maken op de labelstickers. Of laat ze de naam van de juf/ meester op schrijven met daaromheen een decoratief randje. Plak de label over het etiket van de miniverpakkingen. Indien je een lege reisverpakking hebt, vul je de flesjes nog met shampoo en badschuim.

Maak een kaartje in dezelfde sfeer. Mijn dochter maakte een douchende juf op de voorkant. Aan de binnenkant schreven we allebei iets aardigs voor de juf. Stop het kaartje in het toilettasje.

juffendag kado

Persoonlijke shampoo op vakantie!

leuk idee cadeau juffendag

Een mooi portret is op vakantie ook niet verkeerd

cadeaupapier maken juffendag

Onze 4-jarige dochter vond het stempelen het leukst

Mocht je kind zich nog willen uitleven op leuk inpakpapier, dan kun je van de rol tekenpapier die ze onder andere bij IKEA verkopen, een stukje afscheuren en laten bestempelen.

Zo heb je binnen een kwartier een zelfgemaakt, persoonlijk en origineel cadeau voor juffendag!

Meer lezen

Andere leuke DIY ideeën voor een juffendagcadeau vind je hier:

Volg de blogs van Fluks&Vier of bekijk onze site voor kinderfeestpakketten!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *