Een overzicht van de leukste gratis printables voor kinderen

Bijna op vakantie en op zoek naar zoethouders voor onderweg? Een overzicht van de leukste gratis printables voor kinderen voor op de achterbank vind je hier!

Printables kinderen vakantie

Over twee weken gaan wij op vakantie. Na een aantal jaren dicht bij huis te zijn gebleven, zoeven we we nu weer een stukje verder over de snelweg, op naar Midden-Frankrijk. En dat betekent ook een lange autorit. Ik ben begonnen met het verzamelen van spulletjes om de rit zo leuk mogelijk te maken voor de kinderen. Naast een reisspelletje, een boekje en natuurlijk de iPad, gaat er ook een vakantie doeboek mee.

Maar een echt vakantieboek, dat is best lastig achterin. Omdat je het boek moeilijk open kunt leggen en je niet iets hards hebt waarop je je raadsel of kleurplaat kan maken. Het vakantieboek bewaren we daarom voor op de camping. En maken we voor op de achterbank een eigen versie van het vakantieboek, met gratis printables voor kinderen.

printable kinderen vakantie

Herken het kenteken-spel van Kidseropuit is goedgekeurd

Vakantieboek van gratis downloads

Bij de HEMA kocht ik drie clipboards. Op internet speurde ik naar de leukste gratis te printen spelletjes voor onderweg. Ik printte ze, voegde er een aantal kleurplaten aan toe en deed er een nietje door. Deze heb ik in het clipboard geklemd en klaar is weer twee uur vermaak voor onderweg. Mijn oudste dochter testte het klembord met de raadsels, autobingo en spelletjes tijdens een autoritje en was er mee in haar nopjes.

Het clipboard lijkt me ook heel handig voor een restaurantbezoek. We klemmen er een kleurplaat in, nemen wat kleurtjes mee. Zo hebben de kinderen iets te doen tijdens het wachten op het eten.

Hieronder vind je de leukste gratis te downloaden prints voor onderweg.

Achterbank bingo van de ANWB

De ANWB heeft als printable voor kinderen achterbankbingo voor kinderen van 4 tm 6 jaar en voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Ook is er een vliegtuigbingo. Allemaal gratis te downloaden.

Zo'n klembord is best wel handig

Zo’n klembord is best wel handig

Kidseropuit printables

Zoals de meesten van jullie wel weten blog ik ook voor Kidseropuit. Op de site van Kidseropuit vind je als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, vrolijke zoethouders voor op de achterbank.

Vakantiedagboek maken met Hip & Hot

Ook een goed begin van de vakantie: tijdens de lange autorit naar de bergen of de zon starten met het vakantiedagboek. Bij Hip & Hot download je gratis vakantiedagboekbladen. Laat je kinderen elke dag van de vakantie hun belevenissen opschrijven. Aan het eind van de vakantie heb je een dagboek waar jij en je kind telkens herinneringen bij zullen ophalen.

Spelletjes van Reizen doe je zo

Op de site van Reizen doe je zo vind je verschillende reisspelletjes die je kunt printen. Voor de kleinsten zijn er kleurplaten en zoek de 10 verschillenplaatjes. De oudere kinderen doe je plezier met een print van zeeslag sjablonen voor kamertje verhuren.

Boter, kaas en eieren kan ze met haar zusje spelen

Boter, kaas en eieren kan ze met haar zusje spelen

Zoekplaten

Op Doverpublication vind je 5 zoekplaten met allemaal dieren.  Print de platen en laat je kind op zoek gaan naar de kip in een tekening vol met schapen. Zeker weten dat je kinderen hier wel even druk mee zijn op de achterbank.

Rekenraadsels van Broodbriefjes

Op de site van Broodbriefjes zijn verschillende prints te vinden, waaronder ook moeilijke rekenraadsels voor kinderen in de bovenbouw. Verder vind je er ook briefjes met interessante en simpele experimenten die je op je vakantie-adres kunt doen.

Meer lezen?

Al gauw een kinderfeestje te vieren maar krijg je klotsende oksels bij het idee van het organiseren er van? Fluks&Vier is to the rescue met een compleet feestpakket, met speurtocht, knutselactiviteiten en alle accessoires die je nodig hebt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *