,

Snelle traktaties met soesjes en zoenen: egels, taartjes en….

Snelle traktaties met soesjes en zoenen vind je in dit blog. Makkelijk te maken, met ingrediënten die overal te koop zijn en met een feestelijk effect. Voor mij de ideale traktatie.

Snelle traktaties met soesjes en zoenen

De schooltraktatie is bij ons thuis een beetje de sluitpost van het hele kinderfeestgebeuren. De organisatie van het partijtje slokt uiteraard veel aandacht op. En ook het kopen van de juiste cadeautjes na onbegrijpelijke aanwijzingen is een tijdrovende klus. ‘Ik wil bollerie dool, die van de reclame. Bollerie, ieh. Je weet wel, die met die klei.’ Het heeft me drie uur tv reclames kijken gekost om te begrijpen dat mevrouw een pottenbakschijf wenste, genaamd Pottery cool.

Tegen de tijd dat ik aan de traktatie voor op school denk, heb ik nog krap drie uurtjes om te bedenken wat ik zal maken, de ingrediënten te kopen en de traktatie in elkaar te zetten. Dus ik zoek altijd naar traktaties die er wel feestelijk uitzien, maar in korte tijd gemaakt kunnen worden. Ohja, zoals je al eerder hebt kunnen lezen, is een traktatie er bij ons eentje in de categorie ‘een klein ongezondje’. Oftewel: het mag best iets zoets, romigs of zouts zijn, maar het moet wel leuk blijven. Niet te groot dus. Dus driemaal snelle, simpele en superlekkere traktaties met soesjes en zoenen.

Traktatie egeltjes

Mijn dochter is in de herfst jarig en trakteerde dit jaar geheel in stijl deze lieve kleine egeltjes. En door mij afgelopen zondag getest: de egeltjes zijn binnen één uitzending van Heel Holland Bakt te maken.

Wat heb je nodig?

 • Pak soesjes
 • Chocolade
 • Beetje roomboter
 • Hagelslag
 • Satéprikker
 • Eventueel druifjes

Strooi een bult hagelslag in een diep bord. Smelt de chocolade met een stukje roomboter au bain-marie in een steelpannetje. Doop een nog bevroren soesje voor tweederde in de chocola- de bodem en de ruimte voor een gezichtje blijven onbedekt- en rol het soesje vervolgens door de hagelslag. Doop het puntje van de satéprikker in de chocolade en maak met drie stipje oogjes en een neus. Klaar zijn je egeltjes! En ze waren een dikke hit in de klas.

Fluks-en-vier-traktaties-egels

Wat een leukerds zijn deze egeltjes

Traktatie eikeltjes van zoenen en stroopwafeltjes

Vorig jaar maakte ik, ook in herfstthema, deze grappige eikeltjes van minizoenen en ministroopwafeltjes. Deze zijn echt ideaal als je weinig tijd hebt.

Wat heb je nodig?

 • Minizoenen (te koop bij Lidl)
 • Ministroopwafeltjes
 • Tapasprikkers

Prik het stroopwafeltje aan de prikker, prik het zoentje er aan en klaar is deze leuke herfsttrakatie!

Snelle traktaties met soesjes en zoenen

Trakteren in herfstthema

Ik ben gek op mini. Van tiny houses tot een sleutelhanger van de Eiffeltoren, maak het in miniatuur en ik ben blij. Daarom deze mini-verjaardagstaartjes met elk een eigen kaarsje. Geen grote traktatie, maar wel op en top feestelijk. Ook leuk als lekkers bij een kinderfeestje in glamourstijl.

Traktatie mini-taartjes van zoenen

Wat heb je nodig?

 • Zoenen
 • Glazuur. Ik maakte het mezelf makkelijk en kocht kant en klare van Dr. Oetker
 • Disco decoratie
 • Verjaardagskaarsjes

Zet de zoenen klaar op een bord. Verwarm het glazuur in het zakje in een pannetje. Knip een puntje van het zakje en giet de glazuur over de zoenen. Bestrooi direct met de decoratie. Steek een kaarsje in de zoen en steek de kaarsjes aan. Eet smakelijk!

Fluks-en-vier-traktatie-met-zoenen

Feestelijk, zulke minitaartjes

Meer lezen?

PM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *