Tips voor een kinderfeestje in wereldreis thema

Een Reis om de wereldthema voor een kinderfeestje is onder kinderen populair, zo is onze ervaring. Met dit thema kun je qua spelletjes alle kanten op, heb je in no time een fantastische aankleding voor je feest gemaakt. Ook voor het eten heb je legio mogelijkheden. Dit blog staat boordevol tips voor een kinderfeest in wereldreisthema.

Ideeën voor een reis om de wereld kinderfeestje

Hieronder vind je allerlei spellen en ideeën voor een wereldreis feestje. Maar we beginnen met wat extra aankleding, die de reis levensecht maakt.

Wil je meer weten over de voorbereiding en planning van een kinderfeestje? Lees hier alle ins en outs en download de handige checklist!

Paspoort kinderfeestje wereldreis thema

Wie op wereldreis gaat, komt langs de douane. Op het kinderfeestje van mijn neefje waren de kinderen compleet verrast toen mijn zwager verkleed als douanier de kinderen stond op te wachten. Met paspoorten en boardingpasses in de aanslag werden de kinderen vast in de stemming gebracht. Een gratis te downloaden paspoort met plek voor het zetten van een vingerafdruk vind je in de shop van Fluks&Vier.
De kinderen schreven hun naam, plakten hun foto of tekenden zichzelf. In het paspoort is plek voor het zetten van stempels. Geef bijvoorbeeld na elk bezocht land  waar een spelletje is gedaan een stempel. Groot succes bij kinderen tot een jaar of 7!

Fluks&Vier-douane-reis-om-de-wereld-thema-kinderfeestje

Nog even een vingerafdruk zetten

Fluks&Vier-douane-reis-om-de-wereld-thema-kinderfeestje

Tickets? check! Paspoort? Check!

Fluks&Vier-paspoort-wereldreis-thema-kinderfeestje-6

Helemaal blij met haar ticket en paspoort!

Spellen kinderfeestje reis om de wereld thema

Ik neem je mee, ik neem je mee op reis. Naar Rome of Parijs….Zo fijn aan het wereldreisthema is dat je er alle kanten mee op kan.
Vlieg je naar Amerika, ga dan donuts happen, een variant op koekhappen. Hang donuts aan een touw. Doe de kinderen een blinddoek voor en happen maar.

Vlieg je naar het verre Bali? Verstop een heleboel aapjes in de tuin en laat de kinderen ze zoeken. Als de kinderen wat ouder zijn kan je ze in rebusvorm aanwijzingen geven over de vindplek van de aapjes.

Op naar het Zweden van Pippi Langkous? Laat de kinderen spaghetti eten met een schaar.

In Mexico kan een verjaardag niet gevierd worden zonder pinata. Koop er eentje (of maak er zelf één) en laat de kinderen er naar hartelust op slaan.

Tijdens een tussenstop op Jamaica mag een bezoekje aan de atletiekbaan niet ontbreken. Wie verbreekt het record op de 100 meter sprint?

Rodelen in Oostenrijk

In de bergen van Oostenrijk wordt gerodeld. Hiervoor heb je twee pingbongballetjes, twee rolmaten en twee glazen nodig. Zet het einde van de rolmaat op een glas en rol deze uit. De eerste keer tot zo’n 70 cm. Leg voorzichtig het balletje er op en probeer het balletje in het glas te laten rollen. Concentratie en zorgvuldigheid zijn vereist. Als dit goed gaat, kan je de rolmaat verlengen tot 1 of 1,5 meter. Houdt jouw kind wel van een beetje strijd? Verdeel de kinderen dan in twee teams. Speel met twee kinderen tegelijk. Welk kind heeft in één minuut het vaakst het pingpongballetje in het glas weten te krijgen?

Fluks&Vier-reis-om-de-wereld-rodelen-met-rolmaat

Klaar? Rodelen maar!

Mocht je nu al denken: tjee, da’s best een werk om allemaal te regelen? Dat snappen wij heus. Kijk dan eens bij het complete kinderfeestpakket in wereldreis thema. Met 10 supergave (en andere dan bovengenoemde) spelletjes. Kinderen die van competitie houden, kunnen in teams de strijd met elkaar aan. Voor (jongere) kinderen die dat niet willen, hoeft dat niet. Zij kunnen na elk volbracht spel een stempel zetten in het paspoort.

Aankleding kinderfeestje in wereldreis thema

In de categorie ‘net even anders, stylish, eenvoudig te maken doch zeer low budget’ horen deze vlaggenlijn, douanebord en wegwijzerbordjes op het wereld feestje. In een uurtje was dit klusje geklaard. En ondertussen haalde ik herinneringen op aan de roadtrip die ik met mijn man maakte door het Zuid-Westen van Amerika. Hoe dat, vertel ik zo.

Fluks&Vier-douane-reis-om-de-wereld-kinderfeestje

Wat een gaaf effect

Kinderfeestje in reis om de wereld thema

Zo kan je de douane niet missen!

Fluks en Vier wegwijzer reis om de wereld thema

Vlaggenlijn van wegenkaart maken

Wat heb je nodig?

  • oude wegenkaart, liefst een grote
  • touw
  • perforator
  • schaar, bij voorkeur een goede kartelschaar

Voor de vlaggenlijn gebruikte ik een oude wegenkaart die we intensief gebruikten tijdens onze reis door Amerika. En dus dacht ik terug aan onze reis die langs de Grand Canyon, Bruce Canyon, Yosemite voerde….Good old memories. Maar goed, die kaart vouw je niet open maar houd je potdicht, dat is praktisch en emotioneel  gezien het handigst. Bij een grote wegenkaart kan je daar namelijk precies een mooie driehoek voor een vlag uittekenen op de bovenzijde. Kijk hoeveel onderliggend papier je mee kan nemen tijdens het knippen. Ik heb geloof ik in 4x de hele kaart verknipt en daarmee heel veel vlaggetjes tegelijk gemaakt.
Stop ze op dezelfde wijze in de perforator, haal er een touwtje door en klaar is je superleuke wereldreis kinderfeestje vlaggenlijn!

Het douanebord maak je van een stuk karton dat je beplakt met een oude wegenkaart. Plak met washitape DOUANE er op en klaar is je bord.
Hetzelfde geldt voor de wegwijzerbordjes. Knip een wegwijzer uit karton, beplak met de kaart en schrijf er met watervaste stift de land van een naam op.

Aankleding tafel Reis om de Wereldfeestje

Oh wat hadden wij een voorpret met het maken van deze ‘landingsbaan’tafel.Op een papieren kleed maak je met dik en dunner tape lijnen, pijlen en maximale snelheden. Zebrapaden, voorsorteervakken: maak het zo gek als je wil. Zet er een aantal foamen vliegtuigjes op en klaar is je tafel.

Kinderfeestje in reis om de wereld thema

Het was druk op de landingsbaan

Eten en drinken in wereldreis thema op kinderfeestje

Eten doe je op wereldreis natuurlijk in het vliegtuig. We plastificeerden een landkaart. Van kleine brievenbusdoosjes maakten we een heuse vliegtuigmaaltijdbox. Met een zelfgemaakt logo van een fictieve vliegtuigmaatschappij leek het levensecht. Een dito wikkel om een waterflesje. In het doosje stopten we frietchips en mini hamburgersnoepjes. “Krijg je dit écht in het vliegtuig? Lekker!!” zei een glunderend smikkelend jongetje.

Reis om de wereldfeestje feesttafel

Wat zit er in het doosje?

maak-een landingsbaan van de feesttafel

taart in wereldreisthema

Smullen van die lekkere tompoucejes

Fuks-en-vier-vliegtuigjes

De vliegtuigjes gingen mee naar huis

Wil je al deze toffe accessoires wel op je reis om de wereld kinderfeestje, maar ontbreekt het je aan tijd? Koop dan hier een digitaal accessoirepakket waarin je een paspoort, boarding pass, uitnodiging, placemat, maaltijdbox illustratie en wikkel vindt die je zo vaak kan printen als je wil. En als je dat accessoirepakket nou koopt, kun je het bestand van de uitnodiging gebruiken als afbeelding op een taart, of tompoucejes.

Veel plezier met vieren!

Meer lezen?

Koop hier een compleet Reis om de Wereld in 60 sec kinderfeestpakket, met gratis digitaal accessoirepakket!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *