Monsterlijk leuke tips voor een monsterfeestje. Ook voor meisjes!

Ouders bedenken soms de leukste feestjes voor hun kinderen. Ik heb al veel creatieve en originele themafeestjes langs zien komen. Goede vriendin Marieke is moeder van vier kinderen en gek op het bedenken van themafeestjes. Voor haar dochter Wende bedacht ze een monsterfeestje. Maar dan wel eentje met lieve monstertjes! Marieke legt haar vaste format voor themafeestjes uit en vertelt over één van haar favoriete feestjes: het monster-feestje.

Wil je meer weten over de voorbereiding en planning van een kinderfeestje? Lees hier alle ins en outs en download de handige checklist!

Vier kinderen = veel feestjes

Ik heb vier kinderen. En vier kinderen betekent vier kinderfeestjes. Ieder jaar opnieuw. Ik ben helaas niet zo’n moeder die met een feestje naar de binnenspeeltuin gaat. Ik heb niks tegen binnenspeeltuinen, maar ik wil graag een origineel kinderfeestje geven. Een kinderfeestje is voor mij eigenlijk pas echt geslaagd als tenminste één kind na afloop naar huis gaat en verzucht: ‘Dit was het leukste kinderfeestje ooit!’

Ik heb in mijn carrière als moeder in totaal 15 kinderfeestjes gegeven en er zullen er nog wel wat volgen. En hoewel ze stuk voor stuk verschillend zijn geweest, heb ik wel een bepaald format ontwikkeld.

Uitnodiging monsterfeestje

De uitnodiging voor het feestje

Monsterfeestje stickerkaart

Een stickerkaart: voor elke gedane activiteit wordt een sticker geplakt

Ingrediënten van een geslaagd kinderfeestje

Of we nu een LEGO-feestje, een prinsessenfeestje, een balletfeestje of een Pokémon-feestje vieren, op het kinderfeestje zijn er altijd een aantal vaste elementen:

  • De sticker-kaart. Activiteit klaar? Dan krijgt iedereen een sticker.
  • Een zoekspel
  • Een speurtocht door de wijk
  • De stoelendans
  • Een knutselactiviteit

Voorbereiding voor het monsterfeestje

Toen mijn dochter zes werd, wilde ze een monsterfeestje. Een feestje met zachte, lieve, gekke monstertjes. Ik heb toen bordjes, slingers, roltoeters en tafelkleden van Furby gekocht. Een uitnodiging heb ik gemaakt met kaartje2go. Ik heb een afbeelding van een schattig monstertje op internet gezocht en deze in een fotokaart van kaartje2go verwerkt. Dezelfde afbeelding heb ik ook op de stickerkaart geplaatst. Zes activiteiten, omdat Wende ook 6 jaar oud was geworden.

Op deze verjaardag hadden wij een heus springkussen in de achtertuin. Dat is een aanrader als je bang bent voor veel drukte in je huis. Tussen de spelletjes door kunnen kinderen zich daar lekker op uitleven. Ik moet er wel even bij vermelden dat wij een grote tuin hebben.

Een springkussen is echt een aanrader op kinderfeestjes

Een springkussen is echt een aanrader op kinderfeestjes

Het feestje begint!

Wij beginnen een kinderfeestje altijd met het uitpakken van de cadeautjes en het zingen voor de jarige. Soms doen we ook nog een naamspelletje als niet alle kinderen elkaar al kennen. En meestal versieren we daarna een cakeje. In dit geval was het cakeje versieren ook meteen de eerste activiteit. Alle kinderen hadden meteen een sticker voor de stickerkaart te pakken.

Zoekspel

Voorafgaand aan het feestje had ik 10 kleine monster poppetjes verstopt in de tuin. De kinderen krijgen op het feestje de opdracht om allemaal één monstertje te zoeken. Als ze er eentje hebben gevonden, dan mogen ze niet meer verder zoeken. Kinderen vinden het heel leuk om dingen te zoeken in de tuin. Vooral als ze het poppetje daarna ook mogen houden! Ik heb lego- en Pokémon-poppetjes, dinosaurussen en toverstafjes in onze tuin verstopt. Het is iedere keer weer een hit!

Stoelendans

Er gaat altijd een kindje huilen, maar wij doen bijna op ieder kinderfeestje een stoelendans. Kinderen kunnen lekker rondlopen en gek doen. Ik doe zelf ook altijd mee. Voor het monsterfeestje koos ik spannende Halloween-muziek, maar voor een balletfeestje heb ik klassieke muziek gekozen. Ik heb ook ooit een stoelendans op de begintune van Pokémon gedaan. Kan allemaal. Verliezers krijgen altijd een snoepje, dat maakt veel goed. Lees ook andere tips bij kinderfeestprobleempjes.

Cakejes versieren tijdens een monsterfeestje

Klassieke start is het versieren van cakejes tijdens een kinderfeestje

Stoelendans op een kinderfeestje

Stoelendans is bij ons thuis een dikke hit

De speurtocht

Voor het monsterfeestje heb ik een speurtocht met een app gebruikt: Troovie. Dat is echt een aanrader. Met de gratis variant kun je eigenlijk al een hele leuke speurtocht maken. De kinderen lopen met een mobiele telefoon (goed hoesje erom heen doen) of een iPad door de wijk. De app vertelt de kinderen precies waar ze naartoe moeten gaan. En… zo nu en dan moeten de kinderen met de app een echt monstertje vangen. Ze zien dan op het scherm een monstertje verschijnen. Door de iPad in de goede richting te bewegen kunnen ze hem vangen. Deze speurtocht was een grote hit op het kinderfeestje.

Wil je kind een speurtocht maar heb je geen tijd om een speurtocht te maken ? Kies dan voor een complete speurtocht, inclusief speurtochtkaarten en andere toebehoren.

Knutselactiviteit op het monsterfeestje

De knutselactiviteit op dit kinderfeestje was een eigen monstertje van foam klei maken. De kinderen kunnen kiezen tussen verschillende soorten rare mannetjes met bijvoorbeeld 4 armen of  een vierkant hoofd. We hebben foam klei in alle kleuren en een grote bak vol wiebeloogjes. De kinderen maakten de mooiste creaties!

Knutselen op een feestje in monsterthema

Met foamklei worden de gekste wezentjes gemaakt

Pannenkoeken bakken voor een kinderfeestje

Afsluiten met een grote stapel pannenkoeken

En dan… pannenkoeken en naar huis

Als de stickerkaart vol is, zetten we de kinderen voor de televisie. Ik kies dan voor een filmpje dat bij het themafeestje past: in dit geval Monsters Inc. Mijn man bakt pannenkoeken en als deze op zijn gaan de kinderen weer naar huis. Alle kinderen krijgen dan nog een mooi uitdeelzakje mee met hun volle stickerkaart, het monster-poppetje, hun knutsel en nog wat lekkers.

Zoek je meer inspiratie voor themafeestjes?

Denk je nu: hartstikke leuk, maar ik heb helemaal geen tijd om zelf een feestje voor te bereiden? Ga dan voor een kant en klaar kinderfeestpakket van Fluks&Vier. Voor de leukste feestjes thuis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *