Uitgenodigd om naar de film te gaan, maar wel zelf betalen

Zondagochtend 11 uur, het is uitslaapdag. Door de beslagen ramen zie je dat het pijpenstelen regent. Je dochter van 8 loopt nog in haar pyjama rond en je zoon van 6 heeft een metershoog bouwwerk gemaakt van lego, waar hij één voor één playmobilpoppetjes van af laat kletteren.  Jij hebt een half oog op de krant, en de andere 1,5 bekijkt de tijdlijn op Facebook.  Er komt een whatsapp berichtje binnen. Van Elke, de mama van Noortje. Oja das waar ook denk je bij jezelf, Emmy ging vanmiddag bij Noortje spelen.
‘Tjee, heb je gezien wat voor weer het is? Wat een regen en buienradar zegt dat het vanmiddag niet beter wordt. Emmy zou hier komen spelen, maar het lijkt ons een beter plan als we vanmiddag naar de bioscoop gaan. We twijfelen nog of we naar Coco of Ferdinand gaan. Vindt Emmy dat ook leuk? Pikken we haar om twee uur op, ok?’

Ja hoor, dat vindt je kind superleuk, zo’n spontane uitnodiging om naar de bioscoop te gaan. Emmy kleedt zich om, je geeft haar een paar euro mee om te trakteren op popcorn en stipt om twee uur staat mevrouw klaar, met kilometers zin om naar de film te gaan.

Een paar uur later wordt ze afgezet. Vanuit de auto wordt een duim opgestoken door de moeder van Noortje. ‘Gezellie’, roept ze nog en dan scheurt ze weg. Je dochter praat honderduit over alle grappen in de film. Het was een gezellig middagje, zoveel is duidelijk.

Zondagavond 20 uur. De kinderen liggen net in bed als er weer een whatsappje komt. Elke, de moeder van Noortje. ‘Ha! Nou, was supergezellig hoor. Die meiden hebben heerlijk gegiebeld en van hun popcorn gesnoept. Dank daarvoor! Kunnen we wel vaker doen.’ Terwijl je net aan je appje terug begint, verschijnt er een nieuw appje. Een Tikkie: of je 10 euro wil overmaken voor ‘bioscoopje pikken Noortje en Emmy.’

Huh? Die zag je niet aankomen. Hoezo moet je betalen als zij je dochter uitnodigen? Dat is vreemd. Je stoot je man die verdiept is in zijn telefoon. “Dat vind jij toch ook raar…dat we moeten betalen voor de film omdat zij geen zin hadden om binnen te zitten met twee kinderen.” Oh ja, raar inderdaad. “Moet ik daar wat van zeggen? Wat vind jij?” Maar je man is al weer in zijn telefoon. “Gewoon betalen, heb je er ook geen gedoe mee.” Aan hem heb je ook nooit iets in dit soort gevallen. Maar ja, jij zit er mee. Had je het verkeerd begrepen? En wat als je niet betaalt? Dan vinden zij jou misschien een knieperd, maar dat ben je helemaal niet. Je vindt het gewoon gek. Als je iemand uitnodigt betaal je er ook voor. Klaar uit.

Wat vind jij? Wel betalen of niet betalen? En als je niet betaalt, hoe breng je dat dan?

 

Meer dilemma’s lezen?

Binnenkort een kinderfeestje vieren? Bekijk onze originele complete kinderfeestpakketten. Ga voor een safaridierenfeestje, of speel het spannende postbodespel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *