Uitnodigingen uitdelen in de klas: oké of slecht idee?

Fluks-en-vier-uitnodigingen uitdelen in de klas

Uitnodiging uitdelen in de klas

Voor de verandering zijn we deze maandagochtend op tijd op school. Mijn dochter doet haar jas en handschoenen in de blauwe luizenzak en huppelt de kleuterklas binnen.

Midden in de klas zit een vader op een tafeltje. Zijn zoon, een blond guitig kereltje stuitert om hem heen. In zijn hand heeft hij een paar blauwe envelopjes. “Nou Joran,” zegt de vader. “Eens even kijken voor welk meisje je nog een kaartje hebt.”

Ik zie mijn dochter kijken en denken: wat zouden het voor kaartjes zijn? Is het voor een feestje? Ja, dat is vast voor een kinderfeestje. Mag ik ook komen? Joran geeft me altijd knuffels, hij vindt mij heel lief. Ik denk het wel.
Ze loopt vol verwachting op de stuiterbal af. “We hebben er nog eentje voor Madelief, is die al in de klas?” De stem van de vader schalt door het lokaal.

Mijn dochter, op weg naar Joran, buigt op het laatste moment af en loopt stuurs naar haar tafeltje. Verdriet maakt zich van haar meester, maar als ik haar vraag of er iets is, zegt ze niks. Boos kijkt ze voor zich uit. Nee, ze wil geen boekje lezen, geen puzzel maken en ook niet tekenen. Ze wil helemaal NIKS.

Rondom de jongen en zijn vader heeft zich een groepje jongens verzameld, nieuwsgierig naar wat er gaande is. “Is die voor mij?” vraagt Youri opgewonden als Joran een kaartje omhoog houdt. Nee, alleen Ricky en Jan-Dirk krijgen nog een uitnodiging. En dan zijn de kaartjes op. Youri, Thijmen en Durwen druipen af.

Inmiddels heeft Joran Madelief in het vizier. Hij rent stralend op haar af en schreeuwt: “Jij mag op mijn feestje komen.” Waarop de vader zegt: “Dat is niet zo aardig voor de andere kinderen Joran, om dat zo door de klas te schreeuwen.”

De bel gaat en de ouders verlaten het lokaal. Mijn dochter kijkt nog steeds nors en ze is niet de enige die nog wat emoties moet verwerken. Terwijl er vijf kinderen joelend door het lokaal gaan, zie ik er vier met een beteuterd gezicht voor zich uit staren. En de dag moet nog beginnen. Ik zie de juf even zuchten voordat ze aan haar liedje begint. “Luister even allemaal…..”

Uitnodigingen uitdelen in de klas

Bezorg de uitnodigingen voor een kinderfeestje gewoon thuis, lieve ouders, of geef ze op het schoolplein aan de ouders mee. En doe je het niet voor de kinderen, doe het dan in ieder geval voor de juf 😉

Meer lezen?

Bekijk onze originele en complete kinderfeestpakketten voor kleuters. Met uitnodigingen;)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *