,

Wat is de beste dag voor het vieren van een kinderfeestje?

welke dag kinderfeestje vieren

Wat vind jij de beste dag voor een kinderfeestje?

Op welke dag kan je het beste een kinderfeestje vieren? Nou, daar blijken de meningen over verdeeld. We sommen de voor- en nadelen van alle dagen van de week voor je op.

Wil je meer weten over de voorbereiding en planning van een kinderfeestje? Lees hier alle ins en outs en download de handige checklist!

Op welke dag kinderfeestje vieren

Eerlijk gezegd heb ik mijn hoofd nooit gebroken over deze vraag. Wij zijn allang blij als we een datum hebben waarop we allebei thuis zijn en we het feestje niet eindeloos hoeven uit te stellen. Wij vieren zelf vrijwel altijd op vrijdagmiddag of zaterdag een kinderfeestje, en hadden er nog nooit bij nagedacht dat zaterdag SPORTDAG is. Onze oudste vierde haar laatste feestje op zaterdagochtend en pas naderhand begrepen we dat twee kinderen de voetbal hadden afgezegd en twee meisjes niet naar de turntraining konden. Oeps, helemaal geen rekening mee gehouden. Gelukkig voor mijn dochter vonden de kinderen het feestje ook belangrijker dan de sport. Maar goed, laten we de dagen van de week systematisch langslopen.

Op maandag een kinderfeestje?

Er zijn weinig bezwaren tegen een kinderfeestje op maandag. Het past misschien niet helemaal binnen onze calvinistische opvattingen om de week met een feestje te beginnen, maar praktisch gezien zie ik weinig problemen. Het is wel zo handig om het feestje direct na schooltijd te vieren en het feestje tot een uur of 6 te laten duren. Waarbij de kinderen dan al wel gegeten hebben. De ouders die normaal gesproken hun kinderen op de BSO ophalen, hoeven dan alleen het ophaaladres te veranderen in de agenda en niet eerder van het werk terug te komen.

Het grootste bezwaar is waarschijnlijk dat jij of je partner vrij moet nemen om het verjaardagsfeestje te vieren. Of misschien vind je het lastig dat je geen ouderborrel na afloop kunt doen.Want ja, de kinderen op maandag al laat op bed, daar doe je niemand een plezier mee.

Een kinderfeestje op dinsdag, kan dat?

Zie de tekst bij maandag.

Is woensdag de beste dag voor een kinderfeestje?

Ik vond woensdag een superdag voor een feestje. Wij hebben geen continurooster en dus een lekker lange middag op woensdag. Voor kleuters is het fijn als ze na schooltijd eerst nog even naar huis kunnen om bij te komen van de dag. Kunnen ze zich daarna storten in de drukte van het feestje dat ze misschien ook nog wel loeispannend vinden. Inmiddels weet ik dat er ouders zijn die zich groen en geel ergeren aan kinderfeestjes op woensdag. Want, net als zaterdag is woensdag SPORTDAG. Trainingsdag om precies te zijn. En je wil niet dat kinderen de (duurbetaalde) trainingen elke keer moeten missen vanwege een feestje.

Op donderdag een kinderfeestje vieren?

Zie maandag.

Vrijdag dan?

Vrijdag vind ik ook zo’n fijne feestdag. Kinderen hebben weekend, jij ook en hoe kan je de start van het weekend beter vieren dan met een feestje? Als de party een beetje uitloopt is dat niet erg, en welja, de kans op een gezellige ouderborrel is ook een stuk groter. En ook zo fijn voor ouders die opzien tegen een kinderfeestje: je hebt het al achter de rug voor het weekend goed en wel begonnen is.

Is zaterdag de mooiste dag van de week voor een kinderfeestje?

Jonge kinderen hebben op zaterdagochtend vaak voetbal-, hockey-, of andere sportverplichtingen. Maar vanaf een uur of twee zijn de wedstrijden afgelopen en is er tijd voor feest. Je hoeft er geen vrij voor te nemen. Ook dat pleit voor de zaterdagmiddag. Wel zijn er wat bezwaren van ouders die in het weekend er graag op uitgaan met hun kinderen. Of die hun weekend niet willen opofferen aan een kinderfeestje.

Ooit op zondag een kinderfeestje gevierd?

Het eerste kinderfeestje waar mijn jongste dochter een uitnodiging voor ontving, werd op zondagochtend gevierd. Het is misschien wat ongewoon, maar ja, dat was zwemles op zondag ooit ook. Daar gaan we vast aan wennen. Kerkgangers hebben mogelijk bezwaren, maar verder is het helemaal zo gek nog niet. Meestal geen sportieve verplichtingen. En op zaterdag kan je in alle rust de voorbereidingen treffen, zodat je op zondag zonder stress aan een feestje begint.

Conclusie: wat is de beste dag voor een kinderfeestje? Ik vind alle dagen feest!

Meer lezen?

Al gauw een kinderfeestje te vieren maar krijg je klotsende oksels bij het idee van het organiseren er van? Fluks&Vier is to the rescue met een compleet feestpakket, met speurtocht, knutselactiviteiten en alle accessoires die je nodig hebt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *