Wat kost een kinderfeestje? Best veel!

Dit kost een kinderfeestje

Uitgaven kinderfeestje

Wat kost een kinderfeestje eigenlijk? Vorige week zag ik een stukje van het tv-programma Stand van het Land waarin verslag werd gedaan van een kinderfeestje van een 8-jarig meisje dat 10.000!! euro kostte. ‘Maar dan heb je wel wat,’ zo vertelde de partyplanner van dienst: een zaal met alle dertig BFF’s van het feestvarken, halloweenkostuums, een enorme hoeveelheid cupcakes, taart, een DJ en tig professionele begeleiders.  Maar geen speurtocht. Dat dan weer niet…..

Bij zulke bedragen denk ik direct aan feestjes die door ouders in het Gooi worden georganiseerd. Maar het meisje werd tijdens de voorbereiding op het partijtje in haar huis gefilmd en dat leek verdacht veel op een doorsneewoning van een doorsnee gezin. Een doorzonwoning, waarbij de gang en de keuken zeg maar in één shot pasten.

Het maakte mij nieuwsgierig naar de vraag hoeveel ouders uitgeven aan het partijtje van hun kroost. Wat kost een kinderfeestje? Een zoektocht op internet leverde één onderzoek uit 2015 op, gedaan op verzoek van Actiepagina.nl.

Wat kost een kinderfeestje?

Een kinderfeestje kost gemiddeld 110,60 euro. De zesde verjaardag blijkt de duurste: dan geven ouders gemiddeld 161 euro uit. Dit is overigens wel inclusief taart, uitdeelzakjes, activiteiten, uitnodigingen etc.

110 euro……ik vond het veel als je je bedenkt dat het een gemiddelde is. Maar goed, er hoeft maar één ouder onder de enquetedeelnemers te zitten die 10.000 euro uitgeeft aan een kinderfeestje en het gemiddelde flink wordt flink omhoog getrokken.
Zou een ‘doorsnee’ gezin inderdaad zo’n 110 euro uitgeven? Ik denk dat wij  minder uitgeven, maar dat het feesje stiekem meer kost dan wij denken. Wie vieren altijd een feestje thuis, maar gaan wel knutselen, speurtocht doen en lekker eten. Ongemerkt vliegt er dan best wat geld uit….

Andere leuke feitjes die uit het onderzoek naar voren kwamen:

Meer praktische tips lezen of inspiratie opdoen voor een feestje?

Graag een kinderfeestje thuis vieren, maar ontbreekt het je aan tijd of inspiratie? Geen nood! Fluks&Vier biedt originele complete kinderfeestpakketten. Wat dacht je van een postbodefeestje of een reis om de wereldfeest?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *