Wel of geen borrel met ouders na een kinderfeestje?

Fluks-en-Vier-borrel-met-ouders-na-een-kinderfeestjeIk organiseer never nooit een borrel met ouders na een kinderfeestje. Niet dat ik niet van een feestje houd, zeker wel. En die organiseren we ook. Maar een slechtere timing voor een feestje is voor mij niet denkbaar. Ik zal de voor- en nadelen van het organiseren van een borrel op een rijtje zetten en oordeel dan lekker zelf:
Eerst maar eens waarom je wel nog een biertje wil drinken met de ouders van de vriendjes van je kinderen.

De voordelen van een borrel met ouders na een kinderfeestje

  • Je leert de ouders van de kinderen beter kennen. Zeker als je nog niet zo lang ergens woont, kan het prettig zijn om meer mensen te leren kennen. Een ouderborrel na afloop van een partijtje is dan een laagdrempelige manier om mensen uit te nodigen. Je krijgt snel een beeld van wie de gezelligerds zijn en naast wie je bij de volgende maandafsluiting op school liever niet gaat zitten.
  • Zo heb je zelf toch ook een leuke (after)party. Met acht kinderen stoelendans doen, stapels pannenkoeken bakken, tranen drogen en geduldig beluisteren waarom Jetje het niet zo leuk vindt als Joris te dicht achter haar staat, voor sommige mensen voelt dit als de hel. Zij snakken naar het eind van het feest. En hoe kan je jezelf beter belonen dan door met andere ouders een fles wijn open te trekken?
  • Zeker als je kinderen al wat ouder zijn, ken je een aantal ouders al een tijdje. Dan is een kinderfeestje een prima moment om even bij te kletsen en misschien wel ouderwets door te zakken.

Goed, er zijn dus best een paar argumenten vóór een borreltje na afloop te bedenken.

De nadelen van een borrel met ouders na een kinderfeestje, heb je even;)?

  • Na een kinderfeestje ben ik in ieder geval niet de beste versie van mezelf. Hoewel ik het superleuk vind om een feestje voor te bereiden en geniet van kinderen die plezier hebben, vind ik het ook flink zwoegen. Ten eerste kan ik niet goed tegen veel geluid. Mijn kinderen zullen dit een understatement vinden. Ik ben zo’n ouder die de hele dag ‘kan het wat zachter’ roept. Ik krijg de kriebels als de decibelmeter boven de 75 uitslaat. En bij een feestje met acht uitgelaten koters kom je daar ruimschoots bovenuit. Ten tweede ben ik aan het einde van een feestje gewoon moe van alles in goede banen leiden. Er zijn altijd wel een paar kinderen die in een groep in ene bijzonder gedrag gaan vertonen.  Als ik daarna nog de meest gastvrije en gezelligste versie van mezelf moet zijn, weet ik dat ik het zelf niet zo leuk zal vinden. Zeker als al die kinderen dan ook nog op en rond de bank stuiteren.
  • Mijn woonkamer is ontploft. Om daar dan mensen in te ontvangen, daar ben ik niet goed in. Stiekem probeer ik dan nog hier een cadeaupapiertje weg te halen en daar wat gelekte limo op te vegen met een doekje. En dan pak ik ook nog even een stoffer en blik om de confetti op te vegen. Niet zo heel gezellig voor je bezoek.
  • Ik ben als de dood voor onverwachte plakkerds. Niet alle ouders ken je even goed. Wat als de ouders van Justin zich ontpoppen tot ware feestbeesten die maar niet weg gaan? Vreemden je huis uit bonjouren vind ik, als vrouw met lichte neiging tot pleasegedrag, iets te ingewikkeld voor na een kinderfeestje.
  • Dat je kinderen vrienden van elkaar zijn, betekent niet dat de ouders het ook goed met elkaar kunnen vinden. Kan goed uitpakken, maar het kan ook uitmonden in een flinke domper op een feestje.
  • Als de borrel wel heel gezellig is en het wordt laat, wordt het puinruimen ook nog later.

Mij niet gezien dus. Organiseer jij wel een borrel na afloop? En heb jij hier wel goede ervaringen mee?

Meer kinderfeestdilemma’s lezen?

Bekijk ons nieuwe Reis om de Wereldkinderfeestje!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *